Οι κρίσεις πανικού είναι τρομακτικά αλλά αβλαβή επεισόδια στα οποία κυριαρχούν συναισθήματα ανεξέλεγκτου φόβου και άγχους. Μπορεί να εμφανίζονται χωρίς προφανή αφορμή ή να πυροδοτούνται από διάφορες καταστάσεις ή γεγονότα. Η έντασή τους κορυφώνεται πολύ γρήγορα από τη στιγμή που θα εμφανιστούν και υποχωρούν αυτόματα χωρίς να απαιτείται ιατρική βοήθεια.

Please reload

​Η νόσος Alzheimer όπως και όλες οι μορφές άνοιας περιορίζουν σιγά σιγά την ικανότητα του ασθενούς να επικοινωνεί. Για να επικοινωνήσει κανείς με έναν ασθενή με άνοια χρειάζεται να είναι υπομονετικός, να δείχνει κατανόηση και να είναι καλός ακροατής. Οι παρακάτω στρατηγικές μπορεί να βοηθήσουν εσάς και τον άνθρωπο που πάσχει από άνοια να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Σίτιση ασθενών με άνοια

Η νόσος Alzheimer όπως και όλες οι μορφές άνοιας περιορίζουν σιγά σιγά την ικανότητα του ασθενούς να αυτοεξυπηρετείται. Για να βοηθήσει κανείς με έναν ασθενή με άνοια στη διαδικασία της σίτισής του θα πρέπει να γνωρίζει κάποιες ιδιαιτερότητες που μπορεί αυτός να παρουσιάζει στον συγκεκριμένο τομέα.

Please reload